2013. január 12., szombat

Zöldfasizmus - Greenpeace és a CIA

Különös kijelentést tett Clive Palmer, ausztráliai politikus és bányatulajdonos tavaly márciusban. Véleménye szerint a világ legnagyobb független(?), természetvédelmi és környezetvédelmi szervezetét, a Greenpeace-t 1971-ben, Vancouver-ben a CIA alapította, és többek között a Rockefeller Alapítvány finanszírozza. Jelenleg épp a célból, hogy az tönkretegye az ausztrál szén exportot, így magát az ipart. Mely ma egyébként Kína egyik legnagyobb szén forrása.

„El kell csak olvasnunk azt az egyházi(!) jelentést, még a ’70-es évekből, mely hangot ad annak, hogy a Rockefeller alapítványok a CIA közvetítői, csatornái a társadalom felé”, kezdte Palmer. 

Elég csak alaposabban megnézni a titkos költségvetésüket, amit tavaly fogadott el a Kongresszus, és ami nagyobb, mint a mi nemzeti költségvetésünk összesen, és amit javarészt a CIA finanszíroz.”

Nézzük csak meg a Kongresszusi állásfoglalást a CIA azon jelentéséről, melyben azon feladatáról számol be az Egyesült Államok elnökének, melynek célja verseny- és gazdasági előnyszerzése az USA számára.

Hát innen tudom, hogy a CIA alapította” (a Greenpeace-t) zárta mondandóját.

Kifakadásának oka, hogy pár hónappal korábban kiszivárogtak egy ausztráliai, 6 millió dolláros Greenpeace projekt tervei, melynek kimondott célja, hogy törvényes megoldásokat dolgozzon ki és alkalmazzon, az ausztráliai szénipar ellen. Project létét a Greenpeace is elismerte.  

Kijelentése érthetően így is óriási felháborodást keltett. Bob Brown szenátor, a Zöld párt vezetője, egyben Greenpeace szimpatizáns, rögtön felszólította Palmert, hogy vonja vissza a vádjait. Palmer pártjától, az NLP-től pedig azt kérte, azonnal határolódjanak el képviselőjük állításaitól.  A vádakat nevetségesnek minősítette továbbá Drew Hutton képviselő és környezetvédelmi aktivista is, és a Greenpeace képviselője John Hepburn is.  Sőt, utóbbi továbbment, és felszólította az ausztrál Nemzeti Liberális Párt vezetőjét, Campbell Newman-t, hogy zárja ki pártjából Cilve Palmert.  Így bizonyítván, hogy a pártja elkötelezett a természeti értékek megvédése mellett, a bányaiparral szemben, fogalmazott Hepburn.

A Greenpeace a kialakult vita során aztán hamar elismerte, hogy jelentős támogatást kapott egy amerikai filantropikus szervezettől, ugyanakkor véleményük szerint ebben semmi kivetnivaló nincs.

Kaptunk egy kisebb összegű támogatást egy filantropikus társaságtól” vallotta be később Hepburn a riportereknek Brisbane-ben.

Hasonló támogatást kaptunk az ausztráliai Lowy- és Myer alapítványoktól is”, és minden bizonnyal még jó néhány alapítványtól, összesen 6 millió dollárt, 1,3 milliárd forintot.

John Hepburn később azt is megerősítette, hogy 70.000 dollár (15,5 millió forint) „támogatást” kaptak a célból, hogy kivizsgálják az ausztráliai szén-ipar környezetre gyakorolt hatásait.  Az említett filantropikus társaságot is megnevezte, így tudni lehet, bizony Palmer nem tévedett, forrásai hitelesek, hisz bevallottan a Rockefeller Alapítványról van szól.

„…ez feltehetően kevesebb, mint amit Clive Palmer egy évben kaviárra költ.”,  jegyezte meg viccesen a zöld mezes.


Feltehetőleg, mivel hogy mégis csak egy iparmágnásról van szó, Palmer sem „különb a Deákné vásznánál”, mondhatni az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz, de kijelentéseiből mégis jól kirajzolódik Greenpeace igazi arca. Továbbá magyarázatot adhatnak arra is, hogy a világszervezet GMO ellenes kampányában miért szerepelnek olyan multinacionális cégek „dicsérő listán”, mint a Spar és a Tesco úgy, hogy közben a magyar vállalkozások, mint például a Cserpes pedig feketelistán vannak.

Palmer vádjait látszik igazolni az is, hogy a Greenpeace tömérdek nemzetközi akciója van a háttérhatalom egyik kiemelkedő, jövőt kutató, alakító szervezetével, a korábban már bemutatott Római Klubbal közösen.
Egyre érthetőbb az is, miért nem hajlandó állást foglalni a Greenpeace az 1950-ben alapított Időjárás Módosító Szövetség tevékenységével és 1997-es jelentésével kapcsolatban. Melyben egyértelmű utalások találhatóak a HAARP és a vegyi permetezés (kemtré) létére. Nem meglepő, hogy a Greenpeace korábban, például a Hír tévé egyik műsorában is, összeesküvés-elméletnek minősítette a hasonló feltevéseket. 


Látva, hogy a háttérhatalom miként fonódik össze a nemzetközi zöld mozgalmakkal, egyre tisztább értelmet nyer magának a „zöld fasizmus” fogalma. Ennek tükrében a Greenpeace Trillaterális Bizottságéra hajazó logója is kifejezetten gyanúsnak mondható. Ne feledkezzünk továbbá meg David de Rothschild-ról és az ő alapítványáról sem! Ő is gőzerővel küzd a szén-dioxid kibocsájtás okozta globális felmelegedés ellen. Különös egybeesés, hogy hasonló nevekkel találkozhatunk Hitler támogatói között is, már csak valamelyik Bush csemetének kellene zöld mezt húznia! Meg kell említeni az ENSZ nem régiben bemutatott környezetvédelmi programját, az Agenda 21-et is, és az Exemplar Zero-n keresztül szintén az ENSZ-hez, az USA kormányához és a Világbankhoz köthető Venus Projectet is. Utóbbi még a Lucis Trust és a Teozófia Társulat Zeitgeist című filmjében indult „világhódító” útjára, a „fenntartható fejlődést” tűzve zászlajára.  Melynek gondolata, a radikalizációt megelőzően szintén filantropikus társulattól, a szabadkőművesektől származtatható.

Fellelhetőek a történetben ugyanakkor a háttérhatalmi-dialektika nyomai is. Hisz biztosak lehetünk benne, a manapság Greenpeace által környezetszennyezéssel vádolt multicégek, vagy konkrétan az olaj- és szénipar profitja is jelentős részben támogatja a hatalmasok világhódító terveit. Az „irányítók” a Greenpeace-en keresztül csupán az „üzletük” elleni mozgalmakat igyekszenek kordában tartani úgy, hogy közben előfutárai az „új zöld világrendnek”. 

Fenntartható fejlődésről és az Agenda 21-ről:



Alábbi videón pedig a Venus poject képviselője beismeri, hogy kapcsolatban állnak az ENSZ-el és László Ervinnel, rajta keresztül pedig egyenes az út a Róma- és a Budapest Klubhoz.





forrás:
ABC News

4 megjegyzés:

  1. Globális "cég" a grínpísz is, nem meglepő, valahogy a szénerőművek ellen nem tüntet a sok agyhalott, pedig az sokkal rosszabb, mint az atomerőmű. (ott azért magas szintű a biztonság, a tárolás az egyetlen, igaz hosszú távú gond)
    Megoldást sem hallottunk még tőlük soha, a szél+naperőművek a teljes energiatermelés 0,1%-át adják, a víz tud vagy 5%-ot, az atom 20-30%-at, a többi az OLAJ+GÁZ. Fizikailag is lehetetlen az olajat kiváltani megújulóval, csak valami fejlettebbel lehetne, de azt nem engedik. (FREE ENERGY néven ismertek ezek, ha valaki nem tudná)

    VálaszTörlés
  2. Szén erőművek elleni fellépések száma több ezer jó hogy utánanézel a mondandódnak : ez pl Kína : http://www.greenpeace.org/usa/en/multimedia/slideshows/smoggy-day-in-beijing/Climate-Action-at-Coal-Power-Plant-in-Beijing/
    Itt pedig egy egész videó egy angol akcióról:
    http://www.youtube.com/watch?v=NvCxrI75R04

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés